✅ 🧑🏫Ingatlanszigetek modell 😇🛅🏡🛌🏻

 

✅ 🧑‍🏫Ingatlanszigetek modell 😇🛅🏡🛌🏻

 

Akár saját magunk, akár leendő bérlőink számára szándékozunk az ingatlanbefektetésünkkel otthont teremteni, az Ingatlanszigetek modellem sokat segíthet a helyes ingatlanbefektetői szemlélet kialakításában.

Ez a modellem is – a blogbejegyzéseim tartalmához hasonlóan – önálló szellemi terméknek minősül, tehát engedély nélkül történő felhasználását a törvény bünteti!

 


Az Ingatlanszigetek modellem első szintje:

A nyugalom szigete

Ezen a szinten kezdődik a valódi otthonteremtés, mind gondolatban, mind pedig tettekben.

Az otthonteremtés legfőbb feladata az értelmi (IQ), az érzelmi (EQ) és a lelkiismereti (SQ) intelligencia képviselete már a tervezés szakaszában is, amikor gondolataink aköré koncentrálnak, hogy megérje otthonunkban élni, jól érezzük ott magunkat és képessé váljunk a környezeti terhelésünk mérsékelni az otthonunkat érintő helyes döntéseink által.

Ha ezt a célt elérjük, otthonunk valódi nyugalom szigetévé válik, ahol nyugodtan élhetünk és alhatunk.

Gondoljuk át, hogy kinek és milyen otthont szeretnénk teremteni és hogyan valósítjuk meg azt!

 

A második szint:

Az elszigetelődés

Ahhoz, hogy biztonságos otthont és ne átjáróházat alakítsunk ki, elengedhetetlen a személyes és környezeti elszigetelődés, a külvilág kizárása.

A zavartalan életvitel, pihenés, tevékenykedés, fejlődés, alkotás és hosszútávú fennmaradás kialakításához és fenntartásához biztonságos otthon megvalósítása szükséges, amelyhez a biztonsági funkciók, tevékenységek, szerepkörök és hozzárendelt infrastruktúra megtervezése az első lépés.

Rögzítsük, hogy milyen személyes és infrastrukturális biztonsági funkciókat szándékozunk kialakítani az ingatlanunkban!

 

A harmadik szint:

A szigetelés

Ezen a szinten történik meg a műszaki állapotfelmérés és a műszaki szakvélemény beszerzése.

Az ingatlanunk felöltöztetése – külső falainak, alapzatának és tetőszerkezetének beszigetelése – megóvja otthonunk állapotát, ezzel hosszútávú fennmaradást elérve jelentős vagyonokat takaríthatunk meg, valamint rövid távon a hűtés-fűtés költségeket is optimalizálhatjuk.

Ehhez a teljes ingatlan átvizsgálása szükséges a pinceszinttől, az alapon, a földszinten és emeleti szinteken keresztül a plafonig és a tetőtérig.

Kérjünk szakértői véleményt az általános szerkezeti és műszaki állapotról, majd tudatosítsuk a fenntartási és az alkalmi felújítási költségeket!

 

A negyedik szint:

Szigetüzem

Ez a kifejezés az infrastrukturális önállóságot takarja, ami a közüzemi és szolgáltatói kiszolgáltatottságot kívánja mérsékelni.

Elektromos járművek használt akkumulátorait a falra szerelve, vagy álló helyzetbe rendezve napjainkban egyre többen válnak le az áramszolgáltató hálózatáról és napelemmel megtermelt ingyenárammal látják el otthonukat.

Ez a független, belső rendszerüzemeltetés a szigetüzem, amely motivációt és inspirációt is nyújt az ingatlankorszerűsítési, valamint az ingatlant érintő innovációs tevékenységekhez, amelyek segítségével kényelmesebbé és fenntarthatóvá válik az életünk.

Kérjünk energetikai állapotfelmérést és szerezzünk be energetikai tanúsítványt a működtetői feladatok és állandó kiadások kiszámításához!

 

Az Ingatlanszigetek modellem ötödik és egyben utolsó szintje:

A konyhasziget

Ez a kifejezés az otthoni tűzhelyre, az otthon melegére utal és a berendezés, a bútorzat, a használati-, valamint a műszaki eszközök vizuális dizájnjának, összképének és összhatásának megtervezését jelenti, amelyek az élmények alaphangulatát is megadják.

Fontos, hogy otthonunkban meghatározó, különleges élményeket éljünk át, amelyek segítenek a mindennapok túlélésében, amelyek legfőbb színtere a konyha, ahol a közös étkezések zajlanak és ahonnan a finom illatok származnak.

Az így megszerzett érzelmi töltés és lelki többlet segíti az értelmes gondolkodást, amely által gyarapodhatunk, továbbfejlődhetünk.

Gondoljuk át és lakberendező szakemberrel terveztessük meg az otthonunk – általunk kedvezőnek ítélt – stílusos megjelenését!

 

Ha ez a téma részletesebben is érdekel, keress fel bátran elérhetőségeimenmindenben segítek!

Remélem többeknek segítettem abban, hogyan alakítsuk ki a helyes ingatlanbefektetői szemléletet!

További tartalmakért kérlek iratkozz fel YT csatornánkra

és likeolj minket a FB-on!

 

Köszönöm a figyelmet!

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések